Ücretsiz Kredi Raporu: Kredi Puanınızı Ücretsiz Bilin

Kredi başvurusu, kredi kartı başvurusu ve belirli iş başvuruları söz konusu olduğunda tüm bunların ortak bir noktası olduğunu göreceksiniz. Tüm bu işlemler, hak kazanmak için iyi bir kredi puanına sahip olmanızı gerektirecektir.

Reklam

Kredi notu veya kredi notu, bankaların sizi kredi kartı kredisi için onaylarken kararlarını dayandırdıkları şeydir. Bazen, belirli bir işe hak kazanabilmeniz için kredi notunuza da bakan şirketler vardır.

Reklam

Ücretsiz Kredi Raporu: Kredi Puanınızı Ücretsiz Bilin

Kredi raporunuz tüm kredi geçmişinizi içerecektir


Kredi raporunuz tüm
kredi geçmişinizi içerecektir. Kredilerinizi ve kredi kartı faturalarınızı zamanında ödeyip ödemediğinizi gösterecek ve ayrıca parasal kararlarınız, vergi borçlarınız ve hatta iflasınız hakkında bilgiler içerecektir.

Birçok kişinin kredi notunun veya kredi notunun ne olduğunu bilmediği bir gerçektir. Bu nedenle, sık sık kredi kartı ve kredi başvurusu yaptıkları ve kötü kredi notu nedeniyle reddedildikleri için genellikle olumsuz kredi raporları alırlar.
Bu sebeple kredi notunuzu bilmeniz sizin için önemlidir. Bu nedenle, kredi geçmişinizi öğrenmek ve kredi notunuzun iyi mi yoksa kötü mü olduğunu öğrenmek için kredi raporunuzun kendinize ait bir kopyasını almanız gerekir.

Kredi raporlama ajansları aracılığıyla kredi raporunuzun bir kopyasını alırsınız


Kredi raporlama ajansları
aracılığıyla kredi raporunuzun bir kopyasını alırsınız. Kredi raporlama kuruluşları, kredi raporunuzu hazırlar ve size kredi puanınızı verir. Raporlarını alacaklının kredinizle ilgili raporlarına göre yaparlar.

Kredi kartı faturalarınızı veya kredilerinizi zamanında ödemediyseniz, alacaklılar size kredi raporlama kuruluşlarına olumsuz bir kredi raporu verecektir. Bazen, kötü bir puan rapordaki hatalardan kaynaklanabilir. Bu nedenle kredi raporlama kuruluşlarından kredi raporu başvurusu yaparak kredi geçmişinizi öğrenmeniz oldukça önemlidir.

Belge, kredi ödeme geçmişiniz hakkında gerekli her türlü bilgiyi içerecektir


Belge, kredi ödeme
geçmişiniz hakkında gerekli her türlü bilgiyi içerecektir. Adınız, adresiniz, mevcut ve önceki adresiniz, doğum tarihiniz, ulusal güvenlik numaranız, önceki işvereniniz ve ayrıca evli iseniz eşinizin adı gibi tanımlayıcı bilgilerinizi içerecektir. Ayrıca bankalar, kredi kartı şirketleri, perakendeciler ve diğer borç verenlerle olan kredi bilgilerinizi de içerecektir.

Kredi raporu, bir kredi için onay almaya layık olup olmadığınızı belirlemek için alacaklılar tarafından görüntülenebilir. Aynı zamanda, güvenilirliğiniz için ev sahipleri ve işverenler tarafından analiz edilebilecek bir belgedir.

Kredi raporunuz Amerika Birleşik Devletleri’ndeki üç büyük kredi bürosu tarafından sağlanacaktır; Equifax, Experian ve TransUnion


Kredi raporunuz Amerika
Birleşik Devletleri’ndeki üç büyük kredi bürosu tarafından sağlanacaktır; Equifax, Experian ve TransUnion. Raporlar aynı anda sipariş edilebilir. Ayrıca, bu raporlar yılda bir kez ücretsiz olarak alınabilir. Ücretsiz olarak kredi raporu sağlayan şirketler de var. Ancak bu firmalar kendi sistemlerini kullanmakta ve genellikle hatalı olmaktadır.

Bu nedenle, yıl içinde daha önce bir kredi raporu başvurusunda bulunmadıysanız, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki üç büyük kredi bürosundan bir tane alabilirsiniz. Hatta üç kredi raporunu da ücretsiz olarak sipariş edebilirsiniz. Bunu yaparak, yalnızca kredi geçmişinizi ve kredi notunuzu bilmekle kalmayacak, aynı zamanda karşılaştırabilir ve yapılan belirli hataları da öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın